معرفی اسباب بازی هوشمند برای هر سنی از کودکان

18 دی 1402

2

369 بازدید

معرفی اسباب بازی هوشمند برای هر سنی از کودکان

معرفی اسباب بازی هوشمند برای هر سنی از کودکان

اگر تا به حال از نگاه متمرکز کودکی که سعی می‌کند یک بلوک مربعی را در یک سوراخ مربعی جای دهد یا توپی را در هوا بگیرد شگفت زده شده‌اید، حتما می‌دانید که زمان بازی تنها به منظور سرگرمی و بازی نیست. صنعت اسباب‌بازی یک تجارت جدی است و اسباب‌بازی‌ها ابزار تجارت هستند.

در اینجا راهنمای سنی در مورد نحوه بازی کودکان و اسباب‌بازی‌هایی است که به بچه‌ها کمک می‌کنند تا دنیا را درک کنند، مهارت‌های اجتماعی و عاطفی را بیاموزند و مغز در حال رشد را تحریک کنند آورده شده است.

نوزادان: شیوه بازی کردن آن‌ها

بازی کردن در سال اول زندگی بیشتر درباره اکتشاف است. نوزادان از حواس پنجگانه خود برای یادگیری دنیای جدید و جالب اطراف خود استفاده می‌کنند: جسمی که در دست دارند سخت است یا نرم؟ چسبنده است یا خشن؟ اگر آن را رها کنم چه اتفاقی می‌افتد؟ یا بذارمش تو دهنم؟ بیشتر بازی‌ها شامل «چشیدن» یا در دهان قرار دادن یک شی و تکان دادن، کوبیدن یا انداختن آن است. هنگامی که کودک شما مهارت‌های حرکتی جدیدی پیدا می‌کند، بازی هماهنگ‌تر و پیچیده‌تر می‌شود. برای مثال:

  • در حدود 4 ماهگی، نوزادان شروع به در دست گرفتن اشیا، مانند جغجغه می‌کنند.
  • در 6 یا 7 ماهگی، آنها می‌توانند جغجغه را بین دست‌ها جابجا کنند.
  • در حدود 9 ماهگی، از گیره‌ای که به تازگی ساخته شده است استفاده می‌کنند تا برداشتن اشیاء کوچکتر مانند بلوک‌ها و سایر اسباب‌بازی‌های کوچک مناسب سنشان را برای آن‌ها آسان‌تر می‌کند.

در این مدت، بازی معمولا یک فعالیت انفرادی است، اما بازی در کنار سایر نوزادان و تقلید از فعالیت‌ها تا پایان یک سالگی امری رایج است. در حال حاضر، شما همبازی مورد علاقه کودک خود هستید. آیا تا به حال تنها برای اینکه یک عروسک را در دست بگیرد و به سمت دهانش بکشد آن را جلوی صورت کودکتان رقصانده‌اید؟ یا تا به حال وقتی به سمتش می‌روید با احساس انتظار و خوشحالی جیغ بکشد و بگوید: «من تو را می‌گیرم!»

این تعاملات به کودک شما کمک می‌کند زبان، روابط اجتماعی و روابط علت و معلولی را بیاموزد. هنگامی که نوزادان شروع به درک چگونگی ارتباط چیزهای موجود در محیط با یکدیگر و چگونگی درک مزه، بو، احساس و صدای آنها می‌کنند، برای مرحله بعدی رشد آماده می‌شوند: فهمیدن اینکه اینها چگونه کار می‌کنند نکته اصلی است.

اسباب‌بازی‌های هوشمند برای نوزادان

  • موبایل مهد کودک. رقص اجسام بالای سر نوزاد در حالی که در گهواره دراز کشیده است بینایی را تحریک می‌کند و دامنه توجه را افزایش می‌دهد.
  • آینه. در ابتدا، وقتی که از طریق آینه به عقب نگاه می‌کند، مجذوب تغییر چهره و حالات می‌شود. با گذشت زمان، کودک شما متوجه خواهد شد که نوزاد خندان و آب دهانش که به عقب خیره شده، در واقع یک بازتاب است. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، نوزادان از خود آگاه می‌شوند، که منجر به کشف بیشتر خود می‌شود، چرا که آنها در مورد اعضای بدن و جایی که قرار دارند یاد می‌گیرند.
  • پشته حلقه. این اسباب‌بازی کلاسیک دارای یک مخروط است که با حلقه‌های رنگی با اندازه‌های مختلف متناسب است. در ابتدا، نوزادان از در دست گرفتن و در دهان قرار دادن حلقه‌ها لذت می‌برند. بعدا با قرار دادن حلقه‌ها روی مخروط، مهارت‌های حرکتی ظریف را تمرین می‌کنند. کودکان نوپا همچنین با شمارش حلقه‌های رنگارنگ در هنگام چیدن حلقه‌ها، در مورد رنگ‌ها و اعداد یاد می‌گیرند.
  • اسباب‌بازی‌های فشاری. اینها به تعادل و رشد ماهیچه‌های بزرگ کمک می‌کنند، چرا که کودک شما روی یک کاناپه موج سواری می‌کند و به سمت یک واکر می‌رود. هر چه نوزادان بیشتر به وسایل فشار بیاورند و آن‌ها را بکشند، عضلات لازم برای تبدیل آنها به دونده و کوهنورد بیشتر به کار می‌افتند. بعدا، در سال‌هایی نوپایی، بچه‌ها می‌توانند از آنها برای کمک به کنترل سرعت فزاینده خود استفاده کنند.

کودکان نوپا: شیوه بازی کردن آن‌ها

کودکان نوپا از عملکرد اشیا آگاه می‌شوند. دوست دارند بلوک‌ها را روی هم بچینند، در تلفن اسباب‌بازی حرف بزنند، یا از یک فنجان «بچه بزرگ» بنوشند. مفهوم بازی وانمود کردن اکنون شروع می‌شود. کوچولوی شما ممکن است شب‌ها یک عروسک بچه را در رختخواب ببرد یا در حالی که قطار اسباب‌بازی را هل می‌دهد صدای «چو چو» در بیاورد. این کار زمینه را برای بازی پیش دبستانی فراهم می‌کند، زمانی که استفاده از تایمر اجاق گاز در آشپزخانه بازی یا تقلید صدای آلارم ماشین آتش‌نشانی نشان دهنده درک رو به رشد کودک شما است که هر هدفی را دنبال می‌کند.

کودک نوپا شما نیز شروع به تمایز رنگ‌ها و اشکال می‌کند. بنابراین اسباب‌بازی‌هایی را انتخاب کنید که روشن، رنگارنگ و سرگرم کننده باشند و با دست‌های کوچک خود آن‌ها را در دست نگه دارند. در سن 2 سالگی، اکثر کودکان نوپا می‌توانند به توپ ضربه بزنند، با مداد رنگی خط خطی کنند و برج‌هایی با ارتفاع چهار بلوک یا بیشتر بسازند. در سن 3 سالگی، آنها می‌توانند پازل‌های ساده را حل کنند و با سه چرخه رکاب بزنند. انتظار داشته باشید که شاهد تکرارهای زیادی باشید، زیرا این گونه است که بچه‌های کوچک بر مهارت‌های جدید تسلط پیدا می‌کنند و می‌آموزند که کنترلی بر دنیای اطراف خود دارند.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.